תאריך 19 ליולי 2017 התקיים בקריה האקדמית אונו כנס עמדות, מוטיבציות ושינוי: האתגר של קבלת החלטות רפואיות של הפקולטה למנהל עסקים – בהתמחות בלימודי ניהול הארגון, הקריה האקדמית אונו.  בהשתתפות מרצים מובילים מקנדה, אנגליה, ישראל וביניהם פרופ’ טליה מירון-שץ, דר’ ארז יעקובי, דר’ גיא יצחקוב, ודר’ אייל רכטר – אשר מרצים בפקולטה למנהל עסקים, בקריה האקדמית אונו.

הכנס דן בסוגיות רפואיות שלרבים מאיתנו הן כעיניינים שבשגרה, אבל בואו נעצור לרגע ונשאל – האם חשבתם פעם על האתגרים שאתם לוקחים בקבלת החלטות רפואיות? אותם אתגרים אשר עתידים להגיע למקומות הרלוונטיים לכל אחד מאיתנו.

קצת מהרצאות הכנס:

• פרופ’ ורדית רביצקי, אוניברסיטת מונטריאול בקנדה, פתחה את הכנס עם סוגיה לגבי בדיקות הריון: בדיקות סקר להריון, בדיקות NIPT ובדיקות מי שפיר – האם נשים שבוחרות לבצע בדיקות אלו עושות זאת מתוך הסכמה מודעת והבנה של ההשלכות הכרוכות בבדיקה? בקנדה, לדוגמא, ירדה משמעותית כמות הנשים שביצעו בדיקת מי שפיר מאז כניסתה של בדיקת ה-NIPT  שהיא אמנם קצת פחות מדויקת ממי שפיר, אבל עדיין נותנת תמונה טובה מאוד לגבי מומים מולדים.
  • פרופ’ יניב חנוך, אוניברסיטת פלימות’ באנגליה, דן במרחב שבין המדיניות הציבורית למידע הרפואי.
  • דר’ אורית קרניאלי-מילר, הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב,  דנה בתקשורת שבין רופא – חולה סביב העברת בשורה מרה, דרך הפרשנות האישית והרגשית של המטופל.
  • דר’ אייל רכטר, הקריה האקדמית אונו, ביחד עם דר’ ארז יעקובי, הקריה האקדמית אונו, ודר’ גיא יצחקוב, הקריה האקדמית אונו דנו בפער בין שינוי עמדות לבין התנהגות.
  • פרופ’ טליה מירון-שץ, הקריה האקדמית אונו, הציגה ממצאים חדשים ממחקר במימון המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות, לפיהם אחוז ניכר מהנשים שמבצעות טיפולי פוריות IVF בגיל מבוגר לא מתייחסות בכלל לסיכויי ההצלחה שלהן, וממשיכות מתוך התקווה וההנחה שיהיה בסדר.

לכנס הגיעו חוקרים מ-12 מוסדות אקדמיים, רופאים מכל רחבי הארץ, סטודנטים בקריה האקדמית אונו ומתעניינים רבים שהגיעו לשמוע את ההרצאות המרתקות בנושא שרלוונטי לכל אחד מאיתנו, כי כולנו מקבלים החלטות רפואיות בשלב זה או אחר בחיינו.