מטרת הקורס היא הקניית המושגים והיסודות המתמטיים הנדרשים להבנה ויישום של נושאים שונים בתחומי חשבונאות, כלכלה, מימון, שיווק וניהול. הנושאים המרכזיים של הקורס הם שיטות מספור, משוואות, חזקות ולוגריתמים, סדרות, פונקציות, מושגים של גבול ונגזרת ופתרון בעיות אופטימיזציה. לכל אורך הקורס יוצגו שימושים כלכליים ודוגמאות שימחישו את ההיבטים היישומיים של החומר הנלמד. אין צורך בידע מוקדם.

הקורס יתמקד בהקניית הידע והכלים לשימוש במחשב ושימוש מתקדם ב- Excel. בין נושאי הקורס – יישום נושאים לבניית מודלים ממוחשבים בעזרת כלים מתקדמים בגיליון האלקטרוני. תנאים, פונקציות תאריך ופונקציות פיננסיות וטיפול במסדי נתונים. הקורס יניח את התשתית הטכנית לבניית תוכניות השקעה, תוכניות עסקיות ובחינת פרויקטים שונים.

מטרת הקורס הינה העמקת הידע בטיפול החשבונאי של חלק מסעיפי הנכסים וההתחייבויות הקיימים בדוח על המצב הכספי של פירמה, מתוך מטרה להקנות לתלמידים ידע יסודי בחשבונאות מבחינה תיאורטית ומעשית גם יחד, לציידו בכלי חשיבה חשבונאית, לרבות יכולת ניתוח, תוך השגת הבנה יסודית ועמוקה ופיתוח היכולת הטכנית והמיומנות המקצועית. שתי האחרונות, יחד עם הידע האמור, משרתות את רו”ח בעבודתו ומאפשרים לו להגיע להבנה עמוקה של מאפייני הסיכון ומקורות הצמיחה בפירמה.

במסגרת הקורס הסטודנטים ילמדו את הטיפול החשבונאי בחלק מסעיפי הנכסים וההתחייבויות של ישויות, ביניהם פריטי רכוש קבוע, נכסים בלתי מוחשיים, נדל”ן להשקעה, מענקים ממשלתיים, אגרות חוב והלוואות, הפרשות והתחייבויות תלויות וכן נכסים תלויים.

הקורס הוא מבוא למושגים הבסיסיים במימון בכלל ובמימון החברה העסקית בפרט. הקורס יוקדש ברובו להחלטת ההשקעה של החברה. לאחר דיון במטרת החברה העסקית ובערך הזמן של הכסף, יתמקד הקורס בנושא תקצוב הון, ובכלל זה בקריטריונים לקבלת החלטות השקעה ובבניית התזרים הכספי של ההשקעה. הקורס מהווה את החלק הראשון של המבוא לנושאים הבסיסיים בתחום המימון של החברה העסקית. הקורס על שני חלקיו – יסודות המימון והניהול הפיננסי – יעסוק בשלושת ההחלטות המרכזיות בתחום מימון חברות: החלטת ההשקעה, החלטת המימון, דהיינו, הרכב ההון של החברה, והחלטת הדיבידנד. הקורס יסודות המימון יוקדש ל”החלטת ההשקעה”.

לאחר קרוב לעשרים שנה הצליחה ישראל להתקבל לארגון ה-OECD, בו חברות כל מדינות המערב המפותחות. עם זאת, מזכ”ל הארגון מיהר להגדיר את ישראל כמדינה הענייה ביותר בארגון עם פערים עצומים בינה לבין הבאה אחריה בתחתית מדינות המערב. במסגרת הסדנא נדון בשאלה האם ישראל היא המדינה הענייה במערב, ואם אכן כך מהם הכוחות שפעלו להביא אותה לשפל זה.

במסגרת הסדנא נקיים דיון עקרוני שמטרתו לפתח חשיבה ביקורתית בסוגיות שונות במדיניות המשקית ובקשר שבין מדיניות כלכלית לבין מצב החברה, העסקים והמשק בישראל. הדיון יתמקד בניתוח של סוגיות מרכזיות הנוגעות במבנה המשק ולחלקה של העבודה בגורמי הייצור השונים, לתקציב המדינה, למדיניות המיסוי, להפרטות, למכרזים, להגבלים העסקיים ולתחרותיות, לתמיכות ולהתקשרויות הציבוריות. על בסיס אירועים אלה ננסה לאפיין מהם הכשלים המונעים התפתחות תקינה ויעילה של החברה, העסקים והכלכלה בישראל וכיצד נפגעים עקרונות התחרותיות, השוויוניות, היעילות, הגילוי הנאות, המינהל התקין והדאגה לחלשים בחברה.

הקורס מהווה את המבוא למיסוי בישראל לתלמידי ההתמחות בחשבונאות. הקורס מקנה כלים להבנת יסודות דיני המס, מקורות ההכנסה, דיני הכרת ההוצאות, הכנסות פטורות וכללי קיזוז הפסדים המרכיבים את ההכנסה החייבת במס. השליטה במערך המיסים והשגת יכולת תכנון מס היא חיונית להשגת יעדיה הכספיים של הפירמה ולהשאת התועלות מהשקעה בפרויקטים בארץ ובחו”ל.

הקורס יקנה לסטודנט את הכלים והידע לזיהוי עסקה במישור ההון וחישוב המס הנובע מעסקה זו (לימוד בהיקף מורחב ומעמיק). כמו כן, ילמדו הסטודנטים בקורס את נושא מיסוי שוק ההון ואופן הקצאת מניות ואופציות לעובדים. בנוסף, ילמדו הסטודנטים בקורס את נושא הלכי השומה, הגביה, עבירות פליליות בדיני המס ועקרונות לניכוי מס במקור תוך מתן הסברים על דרך התנהלותו של רו”ח מול רשויות המס.

מטרת הקורס להקנות לתלמידים ידע, כלי חשיבה ויכולת הטכנית הנדרשים מרואי חשבון. דגש רב יושם על פיתוח יכולת הקריאה והחשיבה העצמית בתחום החשבונאות הפיננסית. בקורס יושם דגש על הראייה המערכתית הכוללת של החשבונאות כמערכת מידע שנועדה לצרכי קבלת החלטות ועל יכולת הניתוח והמחשבה הנדרשת מרואי החשבון.

הקורס מהווה נדבך שני במסלול החשבונאות הפיננסית לאחר “יסודות החשבונאות”. ההרצאות יכללו הסבר על כללי חשבונאות מקובלים בכל נושא תוך הדגשת סוגיות חשבונאיות. מטרת ההרצאות היא פיתוח חשיבה חשבונאית והענקת ידע חשבונאי. בתרגולים תורחב היריעה על הנושאים שנידונו בהרצאות וייפתרו בעיות פרטניות העולות מהתרגילים.

הקורס יקנה  עולם המושגים הידע והבנה הבסיסיים בתחומים העיקריים של המשפט המסחרי בתחומי  דיני התאגידים. מטרת הקורס היא לחשוף הסטודנטים לעולם דיני החברות – הבנת מושגי היסוד, הבנת מערך היחסים בין בעלי המניות, ההנהלה ונושי החברה; היכרות עם חובות אורגנים בחברה ובעלי המניות; היכרות עם פרוצדורות אישור שדורש החוק במצבים של ניגוד עניינים בין בעלי מניות להנהלה, לנושים ו/או בין בעלי מניות מיעוט לבעלי שליטה, כמו תגמול בכירים ועסקאות בעלי עניין.כמו כן,  לגבש אצל הסטודנט יכולת ניתוח של תרחישים מסחריים  ותאגידיים מגוונים מההיבט המשפטי ויכולת להגדיר את הסוגיות העיקריות  ופיתוח הכלים לניתוחן.

הקורס יסודות המימון עוסק בהחלטת ההשקעה של החברה. הקורס הנוכחי עוסק בשלושה נושאים עיקריים:

  1. הגדרה ואמידה של עלות ההון וכן היישום של עלות ההון בקבלת החלטות השקעה.
  2. החלטת מבנה ההון של החברה.
  3. מדיניות חלוקת הרווחים.

ההחלטה בדבר מבנה ההון משפיעה על חלוקת הסיכון של החברה בין בעלי ניירות הערך וכן על רמת הסיכון הכוללת של החברה. מדיניות חלוקת הרווחים משפיעה על חלוקת הרווחים הנצברים בחברה חזרה לבעלי המניות, על פני זמן. לשתי החלטות אלה ולאופן ביצוען יש השלכות מרחיקות לכת, על שרידות החברה לאורך זמן, על שווי החברה ועל עושר בעלי המניות.

קורס לתלמידי תכנית לחשבונאות, העוסק בהכרת תחום יחסי העבודה ודיני העבודה בשוק העבודה המשתנה. במסגרת הקורס נעסוק ברקע ותיאוריות בנוגע לייחודיותם של יחסי העבודה ולצורך ברגולציה מורכבת בתחום זה; נכיר את העקרונות ייחודי הכוללת חוקים, צווי הרחבה, הסכמים קיבוציים, נהלים והסכמי עבודה; יכולת התמודדות עם יחסי עבודה מורכבים בסיטואציות שונות במסגרת העבודה; סקירת שאלות משפטיות מרכזיות בתחום דיני העבודה, כגון מיהו עובד, זכויות העובד במקום העבודה, זכויות קוגנטיות בחוקי העבודה, הגנה על פרטיות העובד, עקרונות העבודה הקיבוצית, סיום יחסי העבודה ועוד הבנת מקומו ומעמדו של בית הדין לעבודה והיחס למנגנונים נוספים ליישוב סכסוכי עבודה; עיון בתפקידם של ארגוני עובדים וועדי עובדים; ובעיקר פיתוח חשיבה משפטית וביקורתית מורכבת בנוגע ליחס שבין ההגנה על זכויות העובד לבין האינטרס העסקי של המעסיק, וכיצד יש לפעול באתיות ובהגינות במסגרת שילוב עקרונות אלה.

בנוסף, נסקור את שיטות תגמול עובדים, מרכיבי השכר ומבנה תלוש השכר. כמו כן נלמד את עקרונות החסכון הפנסיוני וסוגי קופות הגמל, וכן את עקרונות הביטחון הסוציאלי ותשלומי הביטוח הלאומי. מטרת חלק זה בקורס היא להפוך את עולם התגמול לכלי ניהולי שיאפשר למשוך עובדים מצוינים מחד גיסא ולשלוט על מרכיב מרכזי בעלויות הארגון מאידך גיסא.

הקורס מקנה ידע משפטי בסיסי למנהלים ומפגיש את הסטודנטים לראשונה בצורה סדורה עם עולם המשפט ועקרונות היסוד של שיטה המשפטית בישראל, תוך הקניית ידע בסיסי בתחומי יסוד של עולם המשפט (הפרטי והציבורי), כגון: משפט חוקתי, משפט פלילי, דיני נזיקין, דיני חוזים ודיני קניין ועוד. במהלך הקורס נדון בהסדרים החקיקתיים ובהלכות המרכזיות בכל תחום (סעיפי חוק רלוונטיים מחוקי היסוד ופסקי דין עקרוניים). נדון גם בעקרונות יסוד של השיטה המשפטית ובדוקטרינות משפטיות שונות. בשיעורים יינתן דגש על ניתוח כלכלי של המשפט ועל סוגיות הקרובות לליבם של רואי החשבון. הקורס מהווה קורס בסיס ללימוד עתידי של קורסים משפטיים ספציפיים יותר.

מטרת הקורס להקנות לתלמידים ידע, כלי חשיבה ויכולת הטכנית הנדרשים מרואי חשבון. דגש רב יושם על פיתוח יכולת הקריאה והחשיבה העצמית בתחום החשבונאות הפיננסית. בקורס יושם דגש על הראייה המערכתית הכוללת של החשבונאות כמערכת מידע שנועדה לצרכי קבלת החלטות ועל יכולת הניתוח והמחשבה הנדרשת מרואי החשבון.

הקורס יקנה את הכלים והידע לחישוב הרווח והמס הנובעים ממכירת מניות ובפירוק חברה. כמו כן, יקנה הקורס ידע בחוק עידוד השקעות הון ובשינויי מבנה לפי חלק ה-2 לפקודת מס הכנסה. בנוסף יעסוק הקורס בהקניית ידע בנושא מיסוי תאגידים מיוחדים לרבות שותפויות, חברות בית וחברות משפחתיות.

הקורס נועד להקנות לתלמיד ידע בסיסי על מבנה הדיווח החשבונאי הפנימי בפירמה ולאפשר לו לבנות כלים ניהוליים שישפרו את תהליך קבלת ההחלטות העסקיות בפירמה. לפיכך, במסגרת הקורס, יודגשו השימושים של המידע החשבונאי לצורך תכנון, בקרה וקבלת החלטות. בתוך כך, יידונו בקורס שלוש קבוצות נושאים:

–  שיטות שונות להקצאת עלויות.

–  כלי דיווח חשבונאיים המשרתים את פונקציות התכנון והבקרה.

–  שימוש בנתוני עלות לקבלת החלטות.

מטרת הקורס להקנות לתלמידים ידע, כלי חשיבה ויכולת הטכנית הנדרשים מרואי חשבון. דגש רב יושם על פיתוח יכולת הקריאה והחשיבה העצמית בתחום החשבונאות הפיננסית. בקורס יושם דגש על הראייה המערכתית הכוללת של החשבונאות כמערכת מידע שנועדה לצרכי קבלת החלטות ועל יכולת הניתוח והמחשבה הנדרשת מרואי החשבון.

מטרת הקורס הינה הקניית ידע בסיסי להכרת עבודת הביקורת, מהות עבודתו של רואה חשבון המבקר ודרך פעולתו של רואה חשבון המבקר.

לימוד מודלים כמותיים הקשורים לעלויות התמחיר בסביבת הייצור המודרנית והכרת מודלים ניהוליים מתקדמים והשלכותיהם על התמחיר והבקרה הניהולית.

מטרת הקורס הינה להקנות עקרונות וקווים מנחים בתחום טכנולוגיות מידע, לרבות חומרה, תוכנה, תקשורת, בסיסי נתונים ואבטחת מידע. הקורס חושף את הלומדים בו להיבטים טכנולוגיים יישומיים, כפי שהם באים לידי ביטוי בחברות עסקיות ועוד. מטרה נוספת היא הקניית כלים וידע בטכנולוגיות מידע מתקדמות ובתשתיות טכנולוגיות המשמשות ארגונים ממגזרי פעילות שונים, לניהול תהליכים עסקיים, תהליכים תפעוליים ותהליכים טכנולוגיים. כמו כן, הקורס מקנה ידע בתחומים טכנולוגיים מרכזיים שהינם הכרחיים לעבודת רואה החשבון המבקר ובכלל זה, אבטחת מידע וסייבר, פיתוח והטמעה של מערכות (לרבות מערכות כספיות), ניהול סיכונים ובקרות טכנולוגיות ויישום מודלים לניהול בקרות טכנולוגיות בארגון. במסגרת הקורס נדון בכניסתה של כלי AI לעולם הפיננסיים וכיצד הם יכולים לטייב את עבודת רואה החשבון ולאפשר יכולות חדשות שלא היו קיימות קודם לכן.

להקנות לתלמידים ידע, כלי חשיבה ויכולת הטכנית הנדרשים מרואי חשבון. דגש רב יושם על פיתוח יכולת הקריאה והחשיבה העצמית בתחום החשבונאות הפיננסית. בקורס יושם דגש על הראייה המערכתית הכוללת של החשבונאות כמערכת מידע שנועדה לצרכי קבלת החלטות ועל יכולת הניתוח והמחשבה הנדרשת מרואי החשבון.

להקנות לתלמידים ידע, כלי חשיבה ויכולת הטכנית הנדרשים מרואי חשבון. דגש רב יושם על פיתוח יכולת הקריאה והחשיבה העצמית בתחום החשבונאות הפיננסית. בקורס יושם דגש על הראייה המערכתית הכוללת של החשבונאות כמערכת מידע שנועדה לצרכי קבלת החלטות ועל יכולת הניתוח והמחשבה הנדרשת מרואי החשבון.

מטרת הקורס הינה הקניית ידע מתקדם להעמקת עבודת הביקורת, מהות עבודתו של רואה חשבון המבקר ודרך פעולתו של רואה חשבון המבקר. יודגש, כי איתור מוקדם, אפיון וניתוח סיכונים וכיצד לגדר אותם הם כלי חיוני בהצלחה הפירמה ולפיכך שליטה במערך הבקרה היא חיונית לעבודתו של רואה החשבון.

להקנות לתלמידים ידע, כלי חשיבה ויכולת הטכנית הנדרשים מרואי חשבון כדי שיוכלו לבצע קפיצת מדרגה באסטרטגיה של פירמות. דגש רב יושם על פיתוח יכולת הקריאה והחשיבה העצמית בתחום החשבונאות הפיננסית. בקורס יושם דגש על הראייה המערכתית הכוללת של החשבונאות כמערכת מידע שנועדה לצרכי קבלת החלטות ועל יכולת הניתוח והמחשבה הנדרשת מרואי החשבון.

הקורס יקנה לסטודנט ידע בנושאים נבחרים מתוך הוראות חוק מיסוי מקרקעין וחוק מס ערך מוסף.

מטרת הקורס הינה הקניית ידע, כלי חשיבה ויכולת הטכנית הנדרשים מרואי חשבון. דגש רב יושם על פיתוח יכולת הקריאה והחשיבה העצמית בתחום החשבונאות הפיננסית. בקורס יושם דגש על הראייה המערכתית הכוללת של החשבונאות כמערכת מידע שנועדה לצרכי קבלת החלטות ועל יכולת הניתוח והמחשבה הנדרשת מרואי החשבון.