הסטודנטים בקליניקה מטפלים בתיקים בהנחיית מנהלת הקליניקה ומעורבים בכל השלבים בניהול התיק.
הסטודנטים רוכשים בעבודתם בקליניקה כלים מעשיים כגון: עריכת בדיקות משפטיות, חיפוש במאגרים משפטיים, כתיבת חוות דעת, ניסוח מכתבים משפטיים, הכנת כתבי בי דין והשתתפות בדיונים וועדות.
הסטודנטים בקליניקה עוסקים בהנגשת מערכת המשפט לאוכלוסיות מעוטות יכולת ובעריכת מחקר על סוגיות ספציפיות העולות מתוך העבודה בשטח, הכל בהתאם להוראות מנהלת הקליניקה.
ראיון עם מנהלת הקליניקה במועדים שפורסמו מראש.
הקליניקה מתקיימת פעם בשבוע לאורך 2 סמסטרים, או פעמיים בשבוע לאורך סמסטר אחד. בהתאם למידע במכתב שנשלח לפני הרישום לראיונות.
הקליניקה מקנה 5 נ”ז עם ציון + פטור כמפורט במכתב שנשלח בפתיחת הראיונות.
הציון בקליניקה מורכב בין היתר מהמדדים הבאים: נוכחות, עמידה בזמנים, השתתפות משמעותית ותורמת, עבודה מעשית, שיפור בכתיבה המשפטית, יוזמה אישית, תרומה לטיפול בתיקים, ביצוע מטלות והגשתן בזמן, עבודת סיכום, התרשמות מקצועית של מנהלת הקליניקה.
הקליניקה מתקיימת בקמפוס קרית אונו.
ימי הלימוד בהתאם למכתב שנשלח לסטודנטים לפני פתיחת הראיונות.
שמי אליאור אפלבוים, סטודנט בשנה ג’ ללימודים בקריה האקדמית אונו. לקליניקת “אור במשפט” בהנחיית עו”ד זהבית קורבר, הגעתי אחרי בדיקה יסודית על שאר הקליניקות המוצעות כחלק ממסלול הלימודים, בתחושה כי זה יהיה המקום ממנו אצליח להוציא את המירב. בכל זאת, מדובר בטבילת אש פרקטית ראשונה בעולם המשפט, וכסטודנט צעיר ההתרגשות גם היא – רבה. כבר מהרגע הראשון התחושה שעטפה את כלל הסטודנטים בקליניקה הייתה “מקצועיות”. מצד אחד, באנו לעבוד, אך מהצד השני הושקעו משאבים רבים בלמידת הפרקטיקה עד לדקויות הקטנות ביותר. לדוגמא, סדנת שימוש מקיפה במנוע החיפוש “נבו”. כך גם הייתה העבודה בקליניקה בפועל, יחד עם קשר אנושי, אישי ותומך באתגרי הלמידה עם מנהלת הקליניקה. במהלך הקליניקה עצמה, זכיתי לטפל בשני תיקים משמעותיים, המערבים בתוכם מגוון רחב של תחומי משפט כגון: חוזים, תאגידים, עבודה, משפחה וסד”א. אני ממליץ בחום על השתתפות בקליניקת אור המשפט. מדובר בניסיון הפרקטי הטוב ביותר עבורכם, והוא קורה כבר במהלך השנה השנייה ללימודים.