שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

סטודנטים רושמים על דף בכיתה
התמקדות בתחום עבודה נדרש ומרתק ההולך ומתרחב.
מרצה מקשיבה באוזניות
הלימודים במסלול יקנו רקע חינוכי וחברתי עשיר שיאפשר הבנה מעמיקה של המציאות המורכבת בשטח. במסלול ילמדו אנשי סגל מהמגוון האוטיסטי, דבר המאפשר למידה ממספר נקודות מבט
קבוצה של סטודנטים יושבים יחדיו בחצר הקמפוס
הסטודנטים מקבלים ליווי, מעטפת והכוונה במהלך ולאחרי סיום הלימודים.

תכנית הלימודים

תכנית התמקדות באוטיזם מכשירה את בוגריה לעבוד עם ילדים, בני נוער ובוגרים מהמגוון האוטיסטי. במסגרת ההכשרה יקבלו תכנית התמקדות באוטיזם מכשירה את בוגריה לעבוד עם ילדים, בני נוער ובוגרים מהמגוון האוטיסטי. במסגרת ההכשרה יקבלו הסטודנטים ידע תיאורטי עדכני בתחום האוטיזם, מיומנויות ודרכי עבודה עם ילדים ובוגרים, אסטרטגיות ושיטות התערבות וליווי משפחות. יושם דגש על ראייה אינטגרטיבית בין הילד/ האדם למשפחה ומערכות הטיפול והתמיכה.
בתום הלימודים תוענק לבוגרים תעודת מנהל טיפול בתחום האוטיזם, המאפשרת להם להשתלב בשוק העבודה עם סיום הלימודים. מנהל טיפול עובד עם משפחות לילדים ואנשים עם מוגבלויות וממלא תפקיד משמעותי ביותר להבטחת מתן טיפול מקיף וממוקד אדם. מנהל הטיפול עובד מתוך הבנה עמוקה של הצרכים הייחודיים של ילדים ואנשים מהמגוון האוטיסטי ומטרתו המרכזית היא לשמש כ”איש הקשר” של המשפחה למערכות הטיפול השונות, לפשט תהליכים מורכבים, לסייע במיצוי זכויות ולהבטיח מתן שירות מיטבי ורצוף עבור הילד/ האדם והמשפחה.
אפשרות להמשיך ללימודי תואר שני . M.A בטיפול באמצעות אמנויות ועוד.
לקריה האקדמית אונו ניסיון רב בתחום הגיוון וההכלה:
דוגמאות לכך ניתן לראות בתכנית “כפיר” ובתכנית “רואים רחוק”.
רואים רחוק:
תכנית שהוקמה בשנת 2013 , המכשירה ומלווה בוגרים מהמגוון האוטיסטי בצה”ל,
במקצועות נדרשים, בה מושם דגש על יכולותיהם וחוזקותיהם.
בוגרי הקורס משתלבים בשירות צבאי במקצוע אותו רכשו, בלווי צוות מקצועי החל משלב
מציאת התפקיד המתאים להם, בתהליך הקליטה ובעבודה לאורך כל השירות הצבאי.
תכנית כפיר:
תכנית המאפשרת לאנשים מהמגוון האוטיסטי להשתלב בלימודים אקדמיים לתואר ראשון
במנהל עסקים במגוון התמחויות.

בין נושאי הלימוד

• אדם עם מוגבלויות במעגל החיים
  • פסיכולוגיה התפתחותית א+ב
  • התפתחות סנסו-מטורית
  • המגוון האוטיסט
  • מאפייני שפה אצל ילדים ואנשים מהמגוון האוטיסטי
  • התפתחות רגשית וחברתית
  • שירותים ומסגרות במעגלי החיים

לעמוד תקציר הקורסים – לחצו כאן

מיומנויות שתרכשו ואפשרויות לקריירה בתחום

מיומנויות שירכשו במהלך התואר:

1. היכרות עם תהליך הערכת צרכים – מתאם הטיפול, מנהל תהליך הערכה כוללת של צרכי הילד והמשפחה, הן מבחינה רפואית, טיפולית, חינוכית, תפקודית ומשפחתית.
2. בעלי מיומנויות וכלים לתכנון וארגון שירותים – בהתבסס על הערכת הצרכים, מתאם הטיפול מתכנן תוכנית טיפול כוללת ומתאם את השירותים והטיפולים הדרושים
    עבור הילד מגורמים שונים (ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, טיפול רגשי ועוד).
3. היכרות עם מיומנויות נדרשות לליווי וניהול מקרה – מתאם הטיפול מלווה את המשפחה לאורך כל התהליך משלב הצבת המטרות, מעקב אחר יישום התוכנית,
    בדיקת היענות לטיפולים ועוד.
4. תכלול הרצף הטיפולי – הבטחת רצף טיפולי בין כל הגורמים ומעבר חלק בין שלבי חיים, מסגרות ושירותים שונים.
5. היכרות עם מסגרות שירות וטיפול לתיאום ממשקים עם הרשויות – מתאם הטיפול מהווה את הגורם המקשר בין המשפחה לבין הרשויות והשירותים השונים
(משרד הבריאות, הרווחה והחינוך).

6. רכישת כלים לתמיכה ויעוץ למשפחה – סיוע למשפחה להתמודד עם האתגרים הרגשיים, החברתיים והמשפחתיים.

באילו תפקידים אפשר להשתלב?

• הדרכת אנשים עם מוגבלויות במגוון מסגרות
    • הדרכה, חונכות וליווי תעסוקתי בתחום בריאות הנפש
    • ריכוז נגישות וניהול שילוב בארגונים, בקהילה ובמסגרות החינוך הבלתי פורמליות
    • מורה בחינוך המיוחד (נדרשת השלמה לתעודת הוראה)
ראש התכנית
ד
ד"ר נצן אלמוג
הבוגרים והבוגרות שלנו יהיו אנשי המקצוע של המחר. הם מגיעים מכל קצוות החברה הישראלית ורק הם יכולים להוביל שינוי אמיתי בתוכה. תכנית ההתנסות המעשית, פותחת בפניהם מגוון אפשרויות תעסוקתיות, עבודה עם ילדים ועם אנשים עם מוגבלות, במגוון מסגרות חינוך וחברה בישראל וחלק מהבוגרות שלנו כבר עובדות במסגרות אלו בהצלחה.

חשוב שתדעו

איתי שחרור
"באונו שילבתי לימודים ועבודה. עודדו אותי ללמוד ולהתפתח מקצועית."
ירוס מרי
"המרצים עם הניסיון והסבלנות, הלימודים המעניינים והשעות הגמישות יצרו חוויית לימודים נפלאה. המרצים היו שם בשבילי ותמכו. הכלים שלקחתי להמשך הם הכרת נושא המוגבלות בכללותו, אך גם כלים לחיים: תכנון זמן נכון והצבת מטרות בכדי לכבוש אותן . בשנה השלישית והאחרונה, בחרתי בהתמחות בגן אלוטף בנתניה שבו התנסיתי בשטח, מה שגורם לי לסיים את הלימודים בשלה ומקצועית יותר. זה היה מדהים, הרגשתי משמעותית גם לצוות וכמובן גם לילדים. ממליצה בחום ללא התלבטות."
הקמפוס החדש בצומת סביון
התנסות מעשית במגוון מוסדות, החושפת את הסטודנטים לעבודה עם ילדים ובוגרים עם מגוון מוגבלויות.
תכנית מעשית, המאפשרת להשתלב בעבודה בתחום כבר במהלך הלימודים.
ללמוד על מוגבלות לצד אנשים עם מוגבלות. בתואר לוקחים חלק סטודנטים ומרצים עם מוגבלויות.

מה נדרש כדי להתקבל

תנאי הקבלה לתואר ראשון בחינוך עם מיקוד בנגישות ומוגבלות כוללים:

• ממוצע בגרות בציון של 87 ומעלה, או פסיכומטרי 550 ובגרות מלאה.
  • תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר.
  • 24 נ”ז מהאוניברסיטה הפתוחה (*לא כולל הכרה בלימודים קודמים)
  • תעודת הנדסאי/ת

קבלה משוקללת:

• מעבר ראיון קבלה וממוצע בגרות 80-84 או פסיכומטרי 520 ובגרות מלאה.
  • מעל גיל 30: מעבר ראיון קבלה ובגרות מלאה.
  • בעלי רקע לימודי קודם: מעבר ראיון קבלה.

קבלה לתואר ראשון בחינוך וחברה מתבססת על שקלול כל הנתונים שהוגשו על ידי הנרשם.ת ללימודים:

• ממוצע ציוני תעודת בגרות מלאה (חובה) / תעודת הנדסאי / תואר אקדמי קודם / 24 נקודות זכות מהאוניברסיטה הפתוחה.
  • קורות חיים ופעילות חברתית והתנדבותית
  • ראיון אישי (במידת הצורך)

תכנית אפיק מעבר לאקדמיה – לבעלי בגרות מלאה שאינם עומדים בתנאי הממוצע (מעבר מקבץ קורסים אקדמיים לפני תחילת הלימודים).

למועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה – תינתן אפשרות למכינה קדם אקדמית. לפרטים על המכינה ותנאיה יש לתאם פגישת ייעוץ.

דברים נוספים שכדאי לדעת

דוגמאות לקורסים שנלמדים בתואר:

• אדם עם מוגבלות במעגל החיים
  • מבוא לחינוך מיוחד
  • המגוון האוטיסטי – מאפיינים ועקרונות עבודה
  • מוגבלות לא נראית א׳ – לקויות למידה והפרעת קשב
  • מוגבלות לא נראית ב׳ – מחלות נפש ומחלות כרוניות
  • עיצוב אוניברסלי וטכנולוגיה מסייעת
  • רכז נגישות
  • סמינר מעשי – מדריך בריאות נפש
  • מוגבלות וסיכון
  • מסינגור אישי לסינגור קהילתי