שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו

סטודנטיות יושבות יחדיו בחצר הקמפוס
ללמוד עם המומחים בתחומם ובעלי תפקידים מובילים בישראל ובעולם.
מרצה וסטודנטים בכיתה
הלימודים מאפשרים להמשיך בחיי משפחה ועבודה במשרה מלאה. הלימודים היברידיים, ערב אחד בשבוע וסמסטר ג' בזום.
מרצה וסטודנטים בטקס סיום תואר
מוסמכי התכנית יהיו זכאים לתעודת מוסמך .LL.M ובנוסף לתעודת אחראי פרטיות בארגון.

תכנית הלימודים

ההרשמה למחזור אוקטובר 2025 תשפ״ו תיפתח בסוף דצמבר 2024.

למה ללמוד את ההתמחות?

“העידן הדיגיטלי הפך בימינו להיות חלק בלתי נפרד המוביל את חיי המסחר, הכלכלה והמשפט.
במציאות בה מערכות אוטונומיות של בינה מלאכותית חודרות לתחומי המסחר, הרפואה, האומנות, התחבורה והלוחמה, המסחר והתקשורת מתנהלים תוך שימוש באינטרנט ובפלטפורמות בלוקצ’יין, חוזים חכמים ומטבעות דיגיטליים מחליפים בחיי המסחר כלים מסחריים -משפטיים מסורתיים – עולות שאלות משפטיות לגבי המוכנות של עולם המשפט ושל סטודנטים למשפטים להתמודד עם סוגיות מסחריות ומשפטיות בכלים שנוצרו בטרם הפכו חידושים אלו לדומיננטיים.

ההתמחות נועדה להקנות ידע לגבי השפעת המהפכה הטכנולוגית על עולם המשפט, תוך התמקדות על משפט מסחרי וחדשנות, והקניית כלים משפטיים להתמודד עם האתגרים החדשים, לצד העמקה מחקרית ועידוד חשיבה יצירתית ביקורתית.” – פרופ’ שלומית יניסקי רביד, ראשת ההתמחות

התואר מכין את הבוגרים להשתלב ולהוביל את תחום ההיי טק, העומד בראש טבלת המשכורות של עו”ד, ומעמיק תחומי המשפט המסחרי. התואר רלוונטי בין היתר לתחומי העסק: חוזים, נזיקין, חברות, עבודה ועוד, תוך הכנת עו”ד לעידן האינטרנטי, לעבודה כעו”ד המלווה את תעשיית ההיי טק.

מסיימי ההתמחות מקבלים תעודה נוספת המציינת את ההתמחות בנוסף לתעודת התואר.

מה תלמדו במסגרת ההתמחות?

חלק מרשימת הקורסים שיילמדו במסגרת לימודי תואר שני במשפטים, זאת בנוסף לקורסים ולסמינרים שקיימים בתכנית הלימודים:
דיני פרטיות בעידן הדיגיטלי, התמודדות המשפט הבינלאומי עם סוגיות של חדשנות , NFT – בלוקצ’יין, חוזים חכמים, מטבעות דיגיטליים, ליווי חברות הזנק (סטרט-אפ), אתגרי קנין רוחני בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות ,נכסים קריפטוגרפיים ורגולציה, פשעי סייבר ועוד.


לומדים עם המרצים הטובים ביותר

בראש ההתמחות תעמוד פרופ’ שלומית יניסקי-רביד, פרופסור חבר, ראשת התכנית לתואר שני במסלול המחקרי ויו”ר (משותף) של הוועדה ללימודים מתקדמים בפקולטה למשפטים.
פרופ’ שלומית יניסקי -רביד היא המייסדת והמנהלת האקדמית של מכון שלום למחקר השוואתי, ומרכז אליהו למשפט וטכנולוגיה, בקריה האקדמית אונו, עמיתת מחקר באוניברסיטת YALE וראש מרכז בלוקצ’יין ובינה מלאכותית CLIP באוניברסיטת פורדהאם.
מחקריה האחרונים של פרופ’ שלומית יניסקי-רביד עוסקים באתגרים של העידן הדיגיטלי תוך התמקדות במערכות בינה מלאכותית (AI), פלטפורמות בלוקצ’יין, מרחב הסייבר, פרטיות ותחרות, מנקודות מבט אתיות ותיאורטיות ותוך בחינת היבטים השוואתיים ובינלאומיים. היא עובדת בשיתוף פעולה עם מוסדות בינ”ל, ביניהם, ארגון הקניין הרוחני העולמי WIPO, מרכז אוקספורד לדיני תחרות ומדיניות,ו- NYU והוגדרה על ידי ארגון זכויות יוצרים בארה”ב כמובילת התחום של זכות יוצרים ובינה מלאכותית.

ד”ר אלעד פינקלשטיין דיקן הפקולטה למשפטים. מומחה לדיני חוזים ויישוב סכסוכים, היבטים משפטיים של בלוקצ’יין וחוזים חכמים.

ד”ר מילי פרי היא יו”ר מרכז הבלוקצ’יין בלשכה לטכנולוגיות מידע ודירקטורית בקהילת הפינטק הישראלית. היא משמשת כחברה בקבוצות המומחים ובוועדות המייעצות בפורום הכלכלי העולמי WEF , באיגוד הבלוקצ’יין האירופאי EBA , באיגוד האפליקציות הבלוקצ’יין באירופה INATBA , ובארגון התקנים הבינלאומי ISO בנושאי מדיניות בלוקצ’יין.

ד”ר גתית גור גרשגורן היא מרצה בכירה בקריה בפקולטה למנהל עסקים בקריה האקדמית אונו ומכהנת כיו”ר הוועדה להסדרת הנפקת מטבעות קריפטוגרפיים לציבור. לשעבר כיהנה בתפקיד הכלכלנית הראשית של הרשות לניירות ערך.

ד”ר ליטל הלמן מתמחה בתחומים של קניין רוחני ומשפט וטכנולוגיה. בין תחומי המחקר שלה ניתן למנות דיני פרטיות ברשתות חברתיות, מימון של יזמות בעולם ההייטק, פטנטים ובלוקצ’יין, זכויות יוצרים וטכנולוגיות חדשות ורגולציה של טכנולוגיה.

הרב פרופ’ רון קליינמן מתמחה בתחומים של לשון הרע וחופש הביטוי, בעידן הדיגיטלי, באינטרנט וברשתות חברתיות, דיני נזיקין ומשפט עברי. מחקריו עוסקים בתחומים אלו ובממשק שבין שלושתם. יו”ר ישראלי של האיגוד הבינלאומי למשפט עברי (The Jewish Law Association).

ד”ר הדס תמם סגנית דיקן, הפקולטה למינהל עסקים, הקריה האקדמית אונו, ראש המכון לניהול סיכוני סייבר, מעורבת בניהול משברי סייבר בישראל ובחו”ל.

ד”ר יונתן שימן מתמחה בתחום דיני תאגידים תוך התמקדות בחברות טכנולוגיות, בעל ניסיון פרקטי עשיר, כעו”ד במשרד גורניצקי ושות’ בליווי חברות הזנק. משמש כיועץ משפטי לריסטארט גלובל.

 

כל השיעורים מוקלטים בווידאו ומועלים לאתר התכנית.

לרשימת הקורסים לחץ כאן

מיומנויות ואופציות קריירה שיהיו לך בסיום התואר

מיומנויות:

  • יכולת ללוות חברות סטרט-אפ מהקמתם, כתיבת הסכמים ולווי משפטי.
  • יכולת מבוססת ידע לבדוק פרטיות בהתנהלות חברה, מקומות עבודה, עסקאות ופרסומים.
  • יכולת ללוות עסקאות מסחריות כולל שיווק באינטרנט וברשתות חברתיות.
  • יכולת לייעץ לגבי האסור והמותר בעסקאות מסחריות.
  • יכולת מתקדמת לעסוק בסיכוני סייבר וקניין רוחני.
  • ידע בהשקעות מקומיות ובינלאומיות, כולל עסקאות עם משקיעים.
  • הכרות עם הרגולציה המסחרית בתחום הפיננסי.

 

אופציות:

  • להרוויח יותר כעו”ד (עו”ד בתחום ההיי טק בעלי משכורות גבוהות).
  • לחדור לתחום היוקרתי של ההיי טק בו נדרשים עו”ד.
  • להצטרף למשרד עו”ד מסחרי או מחלקה משרדית במשרד עו”ד כמובילים בחדשנות.
  • להצטרף למחלקות משפטיות של חברות.
  • לעבוד במשרד מוביל בתחום ההיי טק והקניין הרוחני.
אני מאמין
פרופ' שלומית יניסקי רביד
פרופ' שלומית יניסקי רביד ראש החוג
בעידן בו אנו חיים, חובה על כל עו״ד מסחרי לרכוש ידע וכלים משפטיים כדי להתמודד עם אתגרי החדשנות ולהוביל את תחום המשפט במקום להישאר מאחור. במציאות בה חוזים הופכים לחכמים, קנייה ורכישה של שירותים ומוצרים מתרחשת באינטרנט וברשתות החברתיות, והתשלום נעשה במטבעות דיגיטליים, עולות שאלות של אחריות משפטית, בעלות ואיום על זכות הפרטיות וזכויות אחרות . האם אתם.ן מוכנים לעיצוב מחדש של שאלות משפטיות במשפט מסחרי? האם תרצו להשתלב כמשפטנים בתחום ההיי-טק היוקרתי? לשמור על רלוונטיות מקצועית ולהבין יותר? אם כן - הגעתם למקום הנכון.

חשוב שתדעו

יפעת מאירוביץ יפת
יועצת סביבתית, חברת מועצת העיר ראשון לציון, משנה לראש העירייה ומחזיקת תיק הקיימות.
יפעת מאירוביץ יפת
"התואר בהובלת פרופ' שלומית יניסקי רביד, מומחית בינלאומית הוא הזדמנות נדירה להיחשף לידע העדכני ביותר בתחום המשפט הטכנולוגיה וההי- טק. הקורסים וההרצאות במסגרת התואר מועברים על ידי טובי המומחים בארץ ובעולם. בימינו, כאשר בכל מקום אנו שומעים על בינה מלאכותית והשפעתה, אנו כסטודנטים מקבלים את הידע והמיומנות להתמודד עם הסוגיות הקיימות כבר היום בתחום נוכח השימוש בבינה, אך בעיקר את הכלים על מנת להתמודד עם הסוגיות שבוודאי יעלו בשנים הבאות. עבורי, זוהי חוויה מופלאה והזדמנות להתמחות בתחום ידע, אשר מעטים עורכי הדין שיש להם את היכולת להתמודד עם סוגיות משפטיות בו. "
עו"ד רז בן- ארצי
עורך דין
עו
אני בעל תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה מאוניברסיטת תל אביב. אחרי שעסקתי בו מספר שנים בצבא קבע, פניתי ללימוד משפטים בקריה האקדמית אונו. תמיד קיננה בי הסקרנות על עולם המשפט, ואחרי משבר במשפחתי החלטתי לממש את הפנטזיה והלכתי ללמוד משפטים. למדתי מתוך סקרנות גרידא, ללא כל כוונה להפוך לעורך דין. לקראת סיום לימודי תואר ראשון, החלטתי ללכת להתמחות ומכאן במדרון חלקלק הגעתי לבחינות לשכה, ובגיל 50 הוסמכתי כעורך דין. מאז, משך 14 שנים, אני אכן עובד במקצוע, ונהנה מכל יום. אני עוסק בעיקר בליטיגציה, אבל לא רק. העבודה ממלאת אותי, אבל התכנים כבר היו "לעוסים" וחיפשתי לאתגר את המוח. החלטתי להמשיך גם לתואר שני במשפטים. יחד עם זאת, החשש מעומס עבודות ובחינות, במקביל לעבודה במשרה מלאה ומחויבויות משפחתיות, מנעו ממני לעשות את הצעד.... כשראיתי פרסום של הקריה האקדמית אונו על תוכנית חדשה לתואר שני בהתמחות משפט מסחרי, טכנולוגיה, היי טק וחברות הזנק, העומס והפחדים נעשו קטנים, לעומת הפיתוי והעניין בתכנים המדהימים האלה, התקשרתי לקריה וביקשתי לדבר עם ראש התוכנית. לאחר שיחה עם פרופ' שלומית יניסקי רביד, כבר לא היה לי ספק כלל. התגברתי על כל המחסומים, ונרשמתי. אני בעיצומו של סמסטר ג' (מתוך ארבעה). לא הצטערתי יום אחד על הבחירה. נהפוך הוא. התכנים מעניינים, עוסקים בחוד המשפטי של המציאות הטכנולוגית. למדנו עד עתה על מטבעות וירטואליים, חוזים חכמים, הקמת חברות סטארט אפ, לשון הרע וקניין רוחני בעידן הטכנולוגי ועוד, ומעל הכל מרחפת רוחה של טכנולוגיית הבינה המלאכותית, על היבטיה המשפטיים שטרם הוכרעו בחקיקה או פסיקה. כל המרצים שליוו אותנו עד עתה היו מומחים בתחומם, חלקם בעלי שם בישראל ובעולם. ממש מובילי הדרך, כל אחד בתחומו. אין לי ספק שאדם סקרן, שרוצה להרחיב אופקים, וללמוד נושאים הנוגעים לחיינו בעידן הטכנולוגי, ימצאו סיפוק רב בתוכנית הזו. תפסיקו להתלבט, תירשמו.
יניב שוקרון
סטודנט לתואר שני במשפטים, במשפט מסחרי, היי טק וטכנולוגיה בקריה האקדמית אונו
יניב שוקרון
אם סיימתם תואר ראשון במשפטים והיה לכם מעניין ואף הבנתם כיצד בנויה מערכת המשפט שלנו ועל מה היא מושתתת, השלב הבא הוא ללא ספק תואר שני במשפטים, התמחות במשפט מסחרי, הייטק וטכנולוגיה, שיביא אתכם היישר לקדמת הבמה של עבודה משפטית וליווי חברות הטכנולוגיות הכי חדישות, מעניינות וצופות פני עתיד. בנוסף, אתם תקחו חלק פעיל בהרצאות של טובי המומחים ברמה העולמית מארה"ב ואירופה (הרצאות פרונטליות ובינלאומיות עם תרגום) הודות לקשריה הייחודיים של פרופ' שלומית יניסקי רביד, התואר משלב ידע ברגולציה ופסיקה משפטית של טכנולוגיות מתפתחות יחד עם פרקטיקה בתחום, שיקנו לכם מעמד ייחודי ויסייעו לכם להשתלב במאמץ הגלובאלי לעיצוב פני העתיד. הנאה צרופה וסיפוק אדיר מובטחים!!! מומלץ ביותר !!!
אודיה סבג
סטודנטית לתואר שני במשפט מסחרי, היי-טק וטכנולוגיה, ומתמחה במשפטים
אודיה סבג
אני יכולה לומר שזכיתי להיות חלק מהמסלול הייחודי, בתואר השני למשפטים: "משפט, טכנולוגיה והיי טק" שמובילה פרופ' שלומית יניסקי-רביד. הידע העצום שנחשפנו אליו במהלך התואר נתן לנו כלים להתמודד עם כל אתגר בעולם ההיי טק והטכנולוגיה אשר באופן ברור כמעט כל תחום היום מוביל אליו. דעתי היא, שחובה על כל משפטן באשר הוא להתמקצע בנושאים הרחבים שהתואר מקנה. חלק הנושאים הנלמדים הם חוזים חכמים ובינה מלאכותית ואין ספק שאלו הנושאים החמים והחשובים כיום. בנוסף לתואר מרתק ומעשיר , זכיתי לליווי צמוד ממכללת אונו ומפרופ' שלומית יניסקי רביד. אין לי ספק שמי שיצטרף למסלול לא יתחרט.
אלישיב בוחבוט
סטודנט בתואר שני במשפטים למשפט מסחרי היי-טק וטכנולוגיה, מתמחה במחלקה אזרחית מסחרית (טכנולוגיה ותשתיות), ואב לששה.
אלישיב בוחבוט
התואר השני תואר שני במשפטים בהתמחות במשפט היי-טק וטכנולוגיה בקריה האקדמית אונו פותח אותנו לעולמות מעשיים ומחקריים מרתקים, חדשים, מתחדשים ורלוונטיים לעשרות השנים הבאות. במסגרת התואר פגשנו וחקרנו יחד עם מרצים ואנשי מפתח מובילים מהארץ ומהעולם, למדנו על תחומים נרחבים וחדשים הנוגעים לממשק שבין טכנולוגיה ומשפט על כל הבטיהם ורבדיהם השונים. בין היתר – בלוקצ'יין – חוזים חכמים, מטבעות דיגיטליים, בינה מלאכותית, השפעות והשלכות של התפתחות הטכנולוגיה על עולם המשפט, האתיקה והמוסר ועוד. המסלול הייחודי, בראשותה של פרופ' שלומית יניסקי – רביד נתן לנו כלים אשר מקנים לנו עדיפות ברורה בעולם החדש המתהווה לנגד עינינו; נתן לנו את היכולת לחזות ולבחון התפתחויות שונות, להבין את ההשלכות וההשפעות האפשריות ולגבש עמדה אישית מקצועית המושתת על ידע נרחב ויכולת למידה עצמאית ומתמשכת בכל הנוגע לממשקים שבין עולמות הטכנולוגיה והמשפט. התואר מומלץ מאוד לכל מי שרוצה לקבל כלים עיוניים מחקריים ומעשיים בתחומים אלו.

ימי לימוד ומיקום

ההרשמה למחזור אוקטובר 2025 תשפ״ו תיפתח בסוף דצמבר 2024.

מה נדרש כדי להתקבל

תואר ראשון במשפטים .LL.B ממוסד אקדמי מוכר בממוצע 80 לפחות.

דברים נוספים שכדאי לדעת

אין צורך בידע מוקדם בטכנולוגיה.

הבוגרים.ות יקבלו בנוסף לתעודת מוסמך תעודת אחראי פרטיות בארגון ויוכלו לתת ייעוץ בתחום חשוב זה.

לימודים היברידיים וסמסטר ג’ בזום.

שילוב מסלול תיזה בכפוף לתנאים.

הזדמנות ללמוד עם מומחים מובילים בתחום בישראל.

יציאה לסמינרים בינ”ל במוסדות המובילים בעולם, למתאימים.